Onze nieuwe praktijk

Na ruim 25 jaar in het pand op de Lytse wei te hebben gezeten was het hoog tijd voor een ruimer pand. Waar we zijn begonnen met 2 dierenartsen en 1 assistente is het team nu uitgegroeid tot 4 dierenartsen en 10 assistentes. En daar heb je zeker ruimte voor nodig. Verschillende ruimtes werden multifunctioneel gebruikt, dat wil zeggen, dat overal wel wat opslag lag. Frank Roest liep al enige tijd met het idee om de praktijk te verplaatsen naar de Lândyk. Beter zichtbaar en beter te bereiken. Dit plan werd uitgewerkt en uitgevoerd.


Op 8 december 2016 is de eerste paal geslagen door Frank Roest en zijn dochter Tjitske Roest (die sinds 2015 in maatschap met Frank zit) in bijzijn van het voltallige personeel. Een officieel moment en tevens de start van een mooi proces, de bouw van een nieuwe praktijk.

Een nieuwe praktijk bouwen doe je natuurlijk niet zomaar. Voordat de eerste paal geslagen kan worden heb je al heel wat voorbereiding gehad. Samen met architectenbureau Perree&aGj (www.agj.nl) zijn er verschillende schetsen geweest over hoe het pand er uit mocht komen te zien. Natuurlijk zijn hier wijzigingen in geweest en daarmee ligt er een klein stapeltje tekeningen van hoe de praktijk er uit zal kunnen zien. En de mooiste schets staat nu.

 

Het is nogal een pand, best groot en aanwezig in de omgeving. Vandaar dat de keuze is gevallen op een gebouw dat past in de natuurlijke omgeving en daarbij past het ook bij ons logo. Het pand staat midden tussen de “diken” wat is weergegeven met het groene “bolletje”. Om vooraf te weten of alles wel mogelijk was dit project te realiseren is het advies ingewonnen van omgevingsadviseurs Pietersma&Spoelstra (www.psrom.nl) en voor het financiële gedeelte bij accountants De Vries,Everts en Numan (www.dven.nl)

En dan, als alles goedgekeurd is, kan de bouw beginnen. Het weiland, want dat was het op dat moment nog, is gladgetrokken en dermate klaar gemaakt voor de bouw door Loon- & Grondverzetbedrijf v/d Schors (www.vanderschors.com). En toen kon de bouw beginnen. Met onder andere de inzet van Bouwbedrijf Swart (www.bouwbedrijfswart.nl)en installatiebedrijf DRS (www.drs-installatie.nl) zagen we het gebouw per week groeien. Wat begon met een diep gat ging verder met een betonnen vloer, een staalconstructie en voordat we het wisten stond daar een echt pand, geen tekening meer, met vorm. Zo gaat het dus worden dachten we.

Maar naast het gebouw zelf moesten we ook na denken over de inrichting. Een hoop vernieuwingen en uiteraard moet je voor een nieuw en groter pand ook meer meubels hebben. En ja, de stoelen en bureaus die we hadden waren toch wel wat gedateerd. Magazijnstellingen, keukenblokken, de winkel en een balie. Dit alles is bedacht met de architect en uitgevoerd door Cenes interieurbouw (www.cenes.nl) . Een mooi stuk maatwerk.

Om ook mee te gaan met de tijd wilden we in de wachtkamer extra informatie kunnen verstrekken op het moment dat u als klant zit te wachten. Daarnaast gaan we in de nabije toekomst ook lezingen en workshops geven in de vergaderzaal op de bovenverdieping. Daarom hebben we door PTH (www.pthgroep.nl) mooie informatieschermen in de wachtkamer laten ophangen zodat u nuttige informatie blijft krijgen en hebben we een prachtig groot scherm voor presentatie en lezingen. Doordat we naar een ander adres hadden we meteen een goede reden om onze huisstijl weer eens onder de loep te nemen. Het is toch wel zo netjes dat het juiste adres er op staat. Samen met drukkerij Mulder (www.drukkerijmulder-surhuisterveen.nl) hebben we dit bedacht en ontworpen.

 

Met de bouw van onze nieuwe praktijk zijn er een heleboel mensen bezig geweest om dit tot een goed eind te brengen. Er zijn een heleboel mensen die hebben meegedacht, hebben geholpen en hebben meegewerkt. Hier zijn we ontzettend dankbaar voor. Het is een hectische maar leuke periode geweest voor ons hele team. Een boel beslissingen, veranderingen en een andere manier van werken. Gelukkig hebben we op dat gebied een team met een boel flexibiliteit.

 

We zijn vernieuwd, gemoderniseerd en verhuist maar, we zijn nog steeds dezelfde praktijk.

Het oude vertrouwde in een nieuw jasje!