Trimsalon

Ellen Joustra staat bij ons in de trimsalon en wil uw hond met alle liefde knippen, plukken, effileren uitdunnen of effileren inkorten. Ellen werkt al sinds 2010 bij onze praktijk en u kent haar misschien wel al van de puppyspreekuren, gewichtscontroles of gebitscontroles. Of u kent haar lieve Boomer Sem al die ook regelmatig bij haar is op onze locatie in Surhuisterveen. Ellen is gevraagd in 2015 of ze de opleiding hondentrimster wilde doen. Dat vond ze erg leuk en hiermee kwam er dus een trimsalon in onze nieuwe praktijk. In mei 2017 is ze geslaagd bij de Trimacademie te Norg en is dus gediplomeerd hondentrimster. 

Trimsalon  

Hoe gaat Ellen te werk

Wanneer u als klant bij ons in de trimsalon komt, mag de hond eerst even de omgeving verkennen en rondsnuffelen. Dit terwijl wij uw gegevens invullen, uw wensen en de mogelijkheden bespreken. Is dit allemaal op orde, dan kunt u uw hond met een gerust hart achter laten en gaan we beginnen met de wellness-behandeling.

Allereerst gaat uw hond uitgebreid in bad. Alle honden worden standaard twee keer gewassen. De eerste wasbeurt is in een reinigende shampoo, hierdoor wordt niet alleen de vacht goed schoon maar ook de huid. De tweede wasbeurt wordt aangepast aan de vacht van uw hond. De keuze bestaat uit een voedende, een verstevigende, of een volumeshampoo. Hierbij wordt een verzorgende olie toegevoegd voor de voeding van huid en vacht.

TrimsalonNa het wassen mag uw hond even bijkomen in een badjas, zodat hij daarna droog geblazen kan worden door de waterblazer. Dit is om de spieren soepel te houden. U staat tenslotte ook niet graag twee uur stil op dezelfde plaats toch? Het welzijn van de hond staat natuurlijk bij ons voorop.

Met het wassen en droog blazen worden al veel dode haren uitgeblazen die er aan toe zijn om te verharen, de zogenoemde was – en blaasmethode, hierdoor worden de losse haren verwijderd zonder kammen en borstelen. Zo wordt de gezonde vacht niet beschadigd, waardoor de oorspronkelijke manier van verharing terug komt. Hierdoor zult u na een aantal behandelingen ook duidelijk verschil merken in de hoeveelheid haar die u in huis nog vindt.