Senior maand

September, de maand van… Senior hond en kat.

De maand September staat bij ons in het teken van de senior hond en kat. Daarom kunt u deze maand een gratis Senior consult bij de assistente inplannen.

Waarom een senior consult?

Tegenwoordig worden onze huisdieren steeds ouder. Ouderdom komt helaas niet zonder gebreken. Oudere honden en katten zijn een ster in het maskeren van ouderdomsgebreken. Maar juist bij de oudere dieren is het van belang om vroegtijdig deze problemen te signaleren, zodat uw huisdier nog langer en gezonder oud kan worden.

Wat houdt een senior consult in?

Tijdens een senior consult komt u samen met uw huisdier bij één van onze assistentes op afspraak. De assistente gaat met u in gesprek over uw senior dier en volgt hierbij een checklist. Uw dier wordt klinisch onderzocht en eventuele vervolgstappen worden besproken.

Zijn de ouderdomsklachten te verhelpen?

Dit ligt aan de klacht. Bepaalde ouderdomsklachten zijn te verhelpen (denk hierbij aan gebitsproblemen) en bepaalde klachten proberen we juist te verminderen (denk hierbij aan artroseklachten).

Wat kost een senior consult bij de assistente?

Het senior consult is gratis.

Eventuele aansluitende onderzoeken (denk hierbij aan bloed- of urine onderzoek) worden wel in rekening gebracht. Deze onderzoeken zijn alleen nodig als het advies van de assistente hier naar luidt en worden te allen tijde in overleg (met u en de dierenarts) uitgevoerd.

Moet er een afspraak voor een senior consult worden gemaakt?

Ja, een senior consult is altijd op afspraak. Wij vinden het belangrijk dat er genoeg tijd wordt genomen voor u en uw huisdier. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de praktijk.