Medewerkers


Onze dierenartsen:

Frank Roest (mede-eigenaar)

Frank is sinds 1985 werkzaam in onze praktijk. Hij houdt zich met name bezig met landbouwhuisdieren. Naast geborgde  rundveedierenarts, is Frank ook geborgd varkens- en vleeskalverendierenarts. Frank werkt fulltime en draait mee in de avond- en weekenddiensten. Sinds 1 januari 2015 vormt hij samen met z'n dochter Tjitske een maatschap en runnen ze samen de dierenartsenpraktijk. Woensdagmiddag is zijn vrije middag. Naast zijn passie voor het werk, is hij gek van antieke tractoren en maakt hij graag een ritje in zijn Opel Blitz. Daarnaast is Frank nog ere-voorzitter van het Concours Hippique, wat elk jaar in september plaats vindt in Drogeham. 

 

Tjitske Roest (mede-eigenaar)

Tjitske is de dochter van Frank en werkt al sinds 2007 als assistente in onze praktijk. In juli 2014 is zij afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en is sindsdien een geborgde rundveedierenarts. Naast haar werk op de buitenpraktijk, neemt ze ook een deel van de gezelschapsdieren voor haar rekening. Ze draait mee in de avond- en weekendiensten. Sinds 1 januari 2015 vormt zij samen met haar vader Frank een maatschap en runnen ze samen de dierenartsenpraktijk. In haar vrije tijd sport ze graag en speelt ze cornet bij Blaast de Bazuin Surhuisterveen. 

 

Mariëlle Roelofsen

Mariëlle is in 2019 na haar studie Diergeneeskunde meteen bij ons komen werken. Haar ouders wonen ook in deze omgeving dus hier is Mariëlle niet geheel onbekend. Ze is afgestudeerd Rundveedierenarts maar ze zal ook zeker de huisdieren voor rekening nemen.

 

 

Valerie Poppe

Valerie is in augustus 2020 bij ons begonnen en komt van oorsprong uit Lokeren in het verre zuidelijke België. Daar heeft ze aan judo en rolschaatsen gedaan. In het verleden is ze in Friesland geweest en vind de omgeving hier erg mooi. Ze woont nu in Surhuisterveen en werkt ook al aan de Friese taal. Zodoende is ze bij ons terecht gekomen en is ze enthousiast begonnen als rundveedierenarts. Daarnaast zal ze zich ook verder gaan ontwikkelen voor de huisdieren.

 

Charlotte van Maanen

Charlotte komt van oorsprong uit de Achterhoek wat voor haar een fijne omgeving was om op te groeien. Ze bracht daar namelijk graag hele dagen door tussen de paarden. Voor haar studie heeft ze in België gewoond. Nu is ze dus vanuit het zuiden naar het noorden gekomen. In haar vrije tijd wil ze graag wandelen en zoekt ze de natuur op. Ze is Rundvee dierenarts maar je zal haar ook tegen gaan komen bij de Gezelschapsdieren..

 

 Onze assistenten:

 

Eva van Sluijs

Eva is per april 2018 bij ons komen werken. In haar opleiding tot paraveterinair heeft ze bij ons al stage gelopen. Deze vrolijke dame doet naast haar werk graag aan acrogym. Sterker nog ze geeft daar ook les in samen met turnen.

 

 

Jenny van der Lei

Jenny is sinds juli 2007 werkzaam in onze praktijk. Naast haar werkzaamheden als paraveterinair, begeleidt ze ook de stagiaires binnen de praktijk. In haar vrije tijd besteedt ze veel tijd aan haar paard. 

 

Anna Griet Pompstra

Anna Griet is in mei 2018 bij ons begonnen. Zij heeft eerder stage bij ons gelopen en wilde graag komen werken. In haar vrije tijd heeft ze 3 paarden te rijden en dat doet ze niet onverdienstelijk. Ze heeft verschillende regionale kampioenschappen gewonnen op haar Friese paarden.

 

Geertje Zuidema

Geertje heeft in 2012 een periode stage gelopen in onze praktijk en werkt sinds haar afstuderen in 2012 als paraveterinair in onze praktijk. In haar vrije tijd fitnesst ze een aantal keer in de week en gaat ze graag op vakantie. 

 

Lisa Jongsma

Lisa is vanaf augustus 2019 werkzaam bij onze praktijk. In haar vrije tijd doet ze aan survival, voetbal en paardrijden. Daarnaast wandelt ze graag met haar hond Nacho.

 

Astrid Meinema

Astrid heeft in 2013 stage gelopen in onze praktijk en is sinds haar afstuderen in juli 2014 werkzaam als paraveterinair. In haar vrije tijd is ze vaak op het kaatsveld te vinden. 

 

Marit van der Woude

In juni 2020 heeft Marit haar opleiding tot paraveterinair afgerond op het Nordwin College in Leeuwarden. In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar katten en hondje, wil ze graag tekenen of spreekt af met vriendinnen.

 

Pietsje Attema-Koster

Thuis heeft Pietsje een melkveehouderij waar ze op haar vrije dagen bijspringt, verder rijdt ze in haar vrije tijd 2 Friese paarden, wandeld ze graag met hun hond Rex en speelt ze accordeon. Per september 2020 is ze bij ons van start gegaan.

 

Tessa van der Meulen

Sinds juni is Tessa afgestudeerd als Dierenartsassistente Paraveterinair en sinds september is ze werkzaam bij de praktijk. Naast haar werk mag ze graag voetballen. Ook kan ze in haar vrije tijd erg genieten van de natuur. Ze maakt graag wandelingen en fotografeert dan de natuur om haar heen. Thuis heeft ze 2 katten Kitty en Moeske.

Sanne Herder

Sanne heeft bij ons in 2020 stage gelopen. En werkt sinds haar afstuderen als paraveterinair in onze praktijk. In haar vrije tijd zoekt ze graag de natuur op met haar hond Indy of spreekt ze af met vriendinnen.

Gerrit Dam

Gerrit is in 2018 afgestudeerd van de studie Agrarische Bedrijfskunde aan Hogeschool VHL. Binnen onze praktijk heeft hij een behoefteonderzoek (scriptie) uitgevoerd binnen de klantgroep melkveehouders. Dit heeft hij met goedgevolg afgerond en is nu dan ook werkzaam binnen onze praktijk. Gerrit ondersteund voornamelijk de rundveedierenartsen. In zijn vrije tijd fitnesst hij en spreekt graag af met vrienden.