Medewerkers


Onze dierenartsen

Tjitske Roest (mede-eigenaar)
Tjitske werkte sinds 2007 als assistente in onze praktijk. In juli 2014 is zij afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en is sindsdien een geborgde rundveedierenarts. Naast haar werk op de buitenpraktijk, neemt ze ook een deel van de gezelschapsdieren voor haar rekening. Ze draait mee in de avond- en weekenddiensten. Sinds 1 januari 2015 zit Tjitske in de maatschap en vanaf 1 januari 2023 vormt ze samen met Mariëlle en Gerrit de nieuwe maatschap. In haar vrije tijd sport ze graag. Tjitske heeft één kat en een fries paard genaamd Ymkje.

Mariëlle Roelofsen (mede-eigenaar)
Mariëlle is in 2019 na haar studie Diergeneeskunde meteen bij ons komen werken. Opgegroeid op een melkveebedrijf in Gelderland, maar voelt zich helemaal thuis in het mooie Friesland. Ze is afgestudeerd Rundveedierenarts maar neemt met passie ook een deel van de gezelschapsdieren voor haar rekening. Ze draait mee in de avond- en weekenddiensten. Per 1 januari 2023 is Mariëlle in de maatschap getreden. In haar vrije tijd rijdt ze graag paard en is ze regelmatig in de sportschool te vinden. Mariëlle heeft één hond: een bruine labrador genaamd Layka en een paard Boy.

Gerrit Dam (mede-eigenaar)
Gerrit is in 2018 afgestudeerd van de studie Agrarische Bedrijfskunde aan Hogeschool VHL te Leeuwarden. Binnen onze praktijk heeft hij een behoefteonderzoek (scriptie) uitgevoerd binnen de klantgroep melkveehouders. Dit heeft hij met goedgevolg afgerond, waarna hij direct in de praktijk aan de slag is gegaan ter ondersteuningen van met name de rundveedierenartsen. Gaandeweg de tijd zijn Gerrit zijn werkzaamheden uitgebreid binnen de voering van de praktijk. Gerrit is per 1 januari 2023 in de maatschap getreden. In zijn vrije tijd is hij veel op de motor te vinden en houdt hij ervan om nieuwe recepten uit te proberen. Gerrit heeft twee katten: Knik en Zorro.

Frank Roest
Frank is al sinds 1985 werkzaam in onze praktijk. Hij houdt zich met name bezig met landbouwhuisdieren. Naast geborgde rundveedierenarts, is hij ook geborgd vleeskalverendierenarts. Frank is werkzaam als ZZP’er binnen onze praktijk. Frank werkt fulltime. Donderdag is zijn vrije dag. Naast zijn passie voor het werk, is hij gek van antieke tractoren en maakt hij graag een ritje in zijn Opel Blitz. Daarnaast is hij nog ere-voorzitter van het Concours Hippique, wat elk jaar in juni plaats vindt in Drogeham. Frank heeft zelf geen huisdieren, maar geniet volop van alles wat leeft in de natuur. 

Nynke Schepers
Nynke heeft in februari 2023 haar diploma diergeneeskunde behaald en is sinds 1 april 2023 werkzaam bij de dierenartsenpraktijk. Nynke is afgestudeerd als dierenarts in de landbouwhuisdieren in Gent, België. Naast landbouwdieren vindt ze het ook erg leuk om gezelschapsdieren, paarden en zelfs wilde dieren te behandelen. Nynke draait bij ons ook mee in de avond- en weekenddiensten. In haar vrije tijd maakt ze graag uitstapjes met vrienden en familie en sport ze graag. Nynke heeft thuis een hele beestenboel bij elkaar, ze heeft namelijk twee paarden (Alwynn en Ellie), twee honden (Zelda en Moos), twee katten (Kitty en Rafiki), twee eenden (Jip en Janneke 2) en er lopen nog een aantal kippen.

Ingrid Kooistra 
Ingrid is in augustus 2023 afgestudeerd als dierenarts de richting landbouwhuisdieren in Utrecht. Ze is na haar afstuderen begonnen als dierenarts bij Tusken Diken en Feanen. Naast landbouwhuisdieren doet Ingrid ook gezelschapsdieren en draait ze mee in de avond- en weekenddiensten. In haar vrije tijd is ze vaak te vinden op de racefiets (of de mountainbike in de winter). Ingrid heeft momenteel zelf geen dieren, maar knuffelt vaak met hond Benthe op de boerderij van haar broer, waar ze ook opgegroeid is. 

Jerom de Wolf

Jerom is in juli 2023 afgestudeerd als dierenarts in de richting landbouwhuisdieren aan de Universiteit van Gent en is sinds november begonnen als dierenarts bij Tusken Diken en Feanen. Jerom zal de diensten voor landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren gaan combineren en meedraaien in de avond- en weekenddiensten. In zijn vrije tijd sport Jerom graag of gaat hij graag de natuur in. Momenteel heeft Jerom geen huisdieren, maar zou in de toekomst graag weer een huisdier erbij hebben. Tot die tijd moet hij het even doen met huisdieren van vrienden en familie.

 Onze assistentes

Jenny van der Lei
Jenny is sinds juli 2007 werkzaam in onze praktijk. Naast haar werkzaamheden als paraveterinair, begeleidt ze ook de stagiaires binnen de praktijk. In haar vrije tijd besteedt ze veel tijd aan haar paard. Jenny heeft één kat genaamd Coco Chanel.

 

Geertje
Geertje heeft in 2012 een periode stage gelopen in onze praktijk en werkt sinds haar afstuderen in 2012 als paraveterinair in onze praktijk. In haar vrije tijd fotografeert ze en leest ze graag.Geertje heeft één hond genaamd Bumper.

Astrid Meinema
Astrid heeft in 2013 stage gelopen in onze praktijk en is sinds haar afstuderen in juli 2014 werkzaam als paraveterinair. In haar vrije tijd is ze vaak op het kaatsveld te vinden. Astrid heeft één hond genaamd Jouke, één kat: Tom en 2 witte melkgeiten.

 

Eva van Sluijs
Eva is sinds april 2018 werkzaam in onze praktijk. In haar opleiding tot paraveterinair heeft ze bij ons al stage gelopen. Eva specialiseert zich voornamelijk op het gebied van konijnen. Daarom worden veel vragen over konijnen aan haar doorgespeeld. In haar vrije tijd wandelt ze graag en houdt ze er van om creatief bezig te zijn.Eva heeft twee katten: Bas en Poekie. 

Anna Griet Pompstra
Anna Griet is in mei 2018 bij ons begonnen. Zij heeft tijdens haar studie stage bij ons gelopen. In haar vrije tijd heeft ze 3 paarden te rijden en dat doet ze niet onverdienstelijk. Ze heeft verschillende regionale kampioenschappen gewonnen op haar Friese paarden. Anna Griet heeft één hond genaamd Willem

Tessa van der Meulen
Sinds juni 2020 is Tessa afgestudeerd als Dierenartsassistente Paraveterinair en sinds september 2020 is ze werkzaam bij de praktijk. Naast haar werk mag ze graag voetballen. Ook kan ze in haar vrije tijd erg genieten van de natuur. Ze maakt graag wandelingen en fotografeert dan de natuur om haar heen. Tessa heeft één kat genaamd Moeske en een hondje: Pip.

Marit van der Woude
In juni 2020 heeft Marit haar opleiding tot paraveterinair afgerond op het Nordwin College in Leeuwarden en in augustus 2020 is ze bij ons komen werken. In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar dieren, familie en vrienden. Marit heeft één hond genaamd Sandy en twee katten: Bram en Joep.

Pietsje Attema-Koster
Pietsje is sinds september 2020 werkzaam bij de praktijk. Thuis heeft Pietsje een melkveehouderij waar ze op haar vrije dagen bijspringt. Verder werkt en wandelt ze graag, speelt ze accordeon en is ze erg creatief. Pietsje is op onze praktijk de diabetes-consulente. Pietsje heeft één veedrijvershond: Rex, twee katten: Blacky en Gryske, 2 konijnen: Stampertje en Knabbel en een aantal schapen.

Sigrid Bouwhuis
In 2020 heeft Sigrid de studie Diermanagement aan het VHL afgerond. Omdat de dierenartsenpraktijk haar altijd heel erg interesseerde besloot ze om de opleiding tot paraveterinair te doen en is ze hiermee in september 2021 begonnen en heeft ze dit met goede resultaten afgerond. Sinds december 2022 werkt Sigrid bij de dierenartsenpraktijk. In haar vrije tijd wandelt en leest ze graag. Sigrid heeft twee katten: Milo en Yuki.

Marije Schaafsma
Marije werkt sinds november 2022 bij de praktijk. Hiervoor werkte ze bij dierenasiel en pension Adventure in Kootstertille. Op de praktijk ziet u haar vooral achter de balie en spreekt u haar aan de telefoon. In haar vrije tijd wandelt ze graag. Marije heeft drie honden genaamd Hummer, Finn en Noa en één kat: Oreo.

Linda Ackermann
Linda is in 2017 afgestudeerd als Paraveterinair en werkt sinds September 2023 bij ons op de praktijk. Naast haar baan als paraveterinair  doet ze ook nog een opleiding tot hondentrimster. Linda is in haar vrije tijd vaak bij haar twee pony's: Lois en Odessa en met mooi weer is ze op de boot te vinden.

Judith van den Berg
Judith is sinds september 2023 werkzaam in onze praktijk. In haar vrije tijd voetbalt en wandelt ze graag. Verder is ze thuis druk met haar 3 kinderen en de dieren die ze thuis heeft. Naast paarden, pony's, schapen en geiten heeft ze 1 hondje genaamd Noa. 

Ilse Schippers
Ilse werkt sinds de zomer van 2022 in onze praktijk. Momenteel is ze bezig met het laatste leerjaar van de studie paraveterinair, maar is ze elke zaterdagochtend op de praktijk te vinden als algemeen medewerker. In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig en wandelt en leest ze graag. Op dit moment heeft ze nog geen huisdieren maar in de toekomst wil ze graag een hond en een kat.