Over ons

Dierenartsenpraktijk Tusken Diken en Feanen is een gemengde praktijk met als hoofdlocatie de praktijk in Drogeham en met dependances in Surhuisterveen en De Westereen (Zwaagwesteinde).

De praktijk staat al meer dan 30 jaar onder leiding van Frank Roest. Gestart in Drogeham en later zijn er nog twee dependances bijgekomen in Surhuisterveen en De Westereen (Zwaagwesteinde). Sinds januari 2015 is zijn dochter Tjitske samen met hem in maatschap gegaan. In onze praktijk werken in totaal 3 geborgde rundveedierenartsen, 2 gezelschapsdierenartsen, 10 dierenartsassistenten en 1 algemeen medewerker. U leest meer over hen onder het kopje ‘medewerkers’.

Stuk voor stuk werken zij dagelijks met veel enthousiasme en plezier en hebben met regelmaat cursussen om hun vakkennis op peil te houden. Daarnaast wordt er op de achtergrond vernieuwd met up-to-date software en nieuwe apparatuur.

 In onze praktijk wordt onderscheid gemaakt tussen:

  • Gezelschapsdieren, zoals honden en katten, maar ook konijnen, cavia’s, kleine knaagdieren en alpaca's.
  • Vogels, zoals duiven en zangvogels.
  • Landbouwhuisdieren, zoals runderen, vleeskalveren, geiten en schapen.

Samen streven we naar efficiënte en verregaande dienstverlening voor diverse diersoorten. Klantvriendelijkheid, service en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel.  We proberen zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten tegemoet te komen. Dit alles binnen onze mogelijkheden en onze professionele verantwoordelijkheden.

Sinds 2002 heeft de praktijk ook een sprekend eigen logo. Het is ontworpen door Tobias Gjaltema uit Dokkum. De groene heuvel staat voor de ‘diken’ in onze naam en voor de boomwallen in ons werkgebied. De blauwe ‘sloot’ staat voor de ‘feanen’ in onze naam en de sloten en het veengebied in ons werkgebied.