Ontworming hond

Het is belangrijk om uw hond regelmatig te behandelen tegen de wormen. Niet alleen voor de gezondheid van uw hond, maar ook voor uw eigen gezondheid. U kunt via uw hond namelijk ook wormen krijgen. Voor kleine kinderen is dit zelfs erg gevaarlijk, ze kunnen er namelijk blind door raken. 

Voorkom daarom dat uw hond wormen krijgt, door hem/haar minimaal 4 keer per jaar te ontwormen met een goed ontwormingsmiddel. Omdat pups gevoeliger zijn voor wormen adviseren we hen op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd te ontwormen en daarna elke maand totdat ze een half jaar oud zijn. 

Waarom is het belangrijk dat ik mijn hond regelmatig tegen de wormen behandel?

  • Wormen en hun eitjes zijn overal: buiten, op de vacht van uw hond en zelfs in huis. 
  • Het is bijna onmogelijk om contact tussen uw hond en deze wormen te vermijden. 
  • Toch zult u zelden wormen zien, maar dit betekent niet dat uw hond ze niet kan hebben!
  • Uw hond kan er aan de buitenkant gezond uit zien, maar toch met een wormbesmetting te maken hebben. 
  • Veel verschijnselen blijven onzichtbaar. Wanneer uw hond wel verschijnselen, zoals diarree of een dikke buik, laat zien is de wormbesmetting vaak al erg heftig. 
  • Voorkomen is beter dan genezen!

Het is het gemakkelijkst om uw hond middels een tablet te ontwormen. Er zijn veel verschillende ontwormtabletten verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken en dierenartsen. Er zit echter wel verschil in kwaliteit tussen de tabletten. Wij raden daarom ook aan advies te vragen aan een van onze dierenartsen wat voor uw hond het beste is.