Chippen en chipregistratie van uw kat

Chippen van uw kat

Het chippen van uw kat is nog niet wettelijk verplicht in Nederland maar raden wij het wel sterk aan. Wanneer er namelijk door de dierenambulance, of een particulier, een zwerfkat bij ons binnen wordt gebracht, zullen wij als eerste checken of het dier een chip heeft. Zo kunnen we via internet checken of er een eigenaar bekend is. Hiermee kunnen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen dat het dier gevonden is en doorgeven wat de toestand van uw kat is. Wel zo fijn om te weten, toch?

Door het chippen van uw kat kunt u er dus voor zorgen dat uw kat weer bij uw terugkomt, wanneer hij/zij is weggelopen. 

Maak van uw kat geen verloren kat!

Chipnummer registreren

Om ervoor te zorgen dat het chipnummer van uw huisdier wordt gekoppeld aan uw persoonlijke gegevens, dient u het chipnummer te registreren in een databank. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

  • Nederlandse Databank Gezelschapdieren (NDG): registratie vind plaats via een inschrijfformulier (verkrijgbaar bij uw dierenarts) of via de website van de NDG (www.ndg.nl). Hier zitten extra kosten aan verbonden.
  • Petlook: registratie in de databank van Petlook vindt plaats via de website (www.petlook.nl). Hier zitten extra kosten aan verbonden. Uw dier is dan 3 jaar geregistreerd in de databank van Petlook.
  • Stichting CHIP: registratie vindt plaats via een inschrijfformulier dat u kunt downloaden op de website (www.stichtingchip.nl). Dit formulier moet worden ondertekend door uw dierenarts. Hier zitten extra kosten aan verbonden.

Heeft u vragen over de bovenstaande informatie dan kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.