Ontworming kat

Het is belangrijk uw kat regelmatig te behandelen tegen wormen. Niet alleen voor de gezondheid van uw kat, maar ook voor uw eigen gezondheid. U kunt via uw kat namelijk ook wormen krijgen. Voor kleine kinderen is dit zelfs erg gevaarlijk, ze kunnen er blind door raken. 

Voorkom daarom dat uw kat wormen krijgt, door hem/haar minimaal 4 keer per jaar te ontwormen met een goed ontwormingsmiddel. Voor kittens is het na 3, 5, 7 en 9 weken en daarna elke maand totdat ze een half jaar oud zijn.

 

Waarom is het belangrijk dat ik mijn kat regelmatig tegen de wormen behandel?

Wormen en hun eitjes zijn overal: buiten, op de vacht van uw kat en zelfs in huis. Het is bijna onmogelijk om contact tussen uw kat en deze wormen te vermijden. Toch zult u zelden wormen zien, maar dit betekent niet dat uw kat ze niet kan hebben!
Uw kat kan er aan de buitenkant gezond uit zien, maar toch met een wormbesmetting te maken hebben. Veel verschijnselen blijven onzichtbaar. Wanneer uw kat wel verschijnselen, zoals diarree of een dikke buik, laat zien is de wormbesmetting vaak al erg heftig. Bovendien geldt: Voorkomen is beter dan genezen!

Het is het gemakkelijkst om uw kat middels een tablet te ontwormen. Er zijn veel verschillende ontwormtabletten verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken en dierenartsen. Er zit echter wel verschil in kwaliteit tussen de tabletten. Vraag er naar bij een van onze dierenartsassistenten wat voor uw kat het beste is.

Lukt het niet om uw kat een ontwormingstablet toe te dienen, neem dan contact op met de praktijk voor mogelijke alternatieven.