Dieet Hexa

16/03/2017

In het algemeen willen we een blog laten schrijven door één van onze medewerkers. Maar enige tijd geleden kregen we een heel leuk bericht van een klant van ons. En haar verhaal mocht best wel op onze nieuwe website geplaatst worden. Dus Lucy, dank je wel voor je mooie verhaal!

 

Het gaat over onze beagle Hexa. Hexa heeft deze naam gekregen omdat zij het zesde gezinslid is. Hex(a) is namelijk een Grieks telwoord voor 6.

Ze is een echte lieve gezinshond. Ze heeft wel een minpuntje en dat is haar passie voor eten. Ze kan dat op zo’n manier kenbaar maken (lees: schooien en bedelen) dat je haar eigenlijk niets kan weigeren. Het gevolg was natuurlijk dat ze met de jaren dikker werd. Tot het moment kwam dat ze lichamelijke klachten kreeg. Bijvoorbeeld moeite met opstaan van haar kussen na een lange wandeling. En als ze dan opgestaan was liep ze mank. Wij naar de dierenarts en daar werd ik met de neus op de feiten gedrukt (van iets wat ik natuurlijk zelf ook wel wist) “Deze hond heeft heel veel overgewicht en dat veroorzaakt haar lichamelijke klachten zoals mank lopen”.

 Hexa voor het dieet

Op aanraden van de dierenarts zijn we onder begeleiding van dierenartsassistente Ellen begonnen met een dieet. Deze bestond uit speciaal dieetvoer. Samen met Ellen hebben we een voerschema gemaakt voor Hexa. Met dit schema zal ze het minst last hebben van een hongergevoel en dat is erg goed geslaagd. In het begin kreeg ze 180 gram per dag. In de ochtend begon ze dan met een “licht ontbijtje” omdat ze in het algemeen in de ochtend minder actief is. Vervolgens is de rest verdeeld over nog 2 maaltijden.

We gingen in het begin om de twee weken op bezoek bij Ellen om te wegen en de voortgang te bespreken. Hier zaten geen kosten aan verbonden. Het feit dat deze mogelijkheid er was heeft ons erg geholpen. Vooral om goed gemotiveerd te blijven en niet terug te vallen in “oude” gewoontes.

 Hexa na het dieet

De lichamelijke conditie van Hexa is inmiddels stukken beter geworden. Ze heeft veel meer energie en de trap naar boven neemt ze tegenwoordig in recordtijd. En een heerlijke lange wandeling is ook geen probleem meer. Toen we begonnen woog Hexa 25,8 kilo en we zijn uitgekomen op 19,8 kilo. We hadden dit nooit gered zonder de enthousiaste begeleiding van Ellen.


Bedankt!

 

Foto's zijn gemaakt door Lucy